Klassiek ballet

Klassiek ballet

Klassiek ballet is een gracieuze dansstijl die een uitstekende basis vormt voor elke danser. Lange lijnen, uitgedraaide bewegingen en lichtheid van de sprongen zijn belangrijke elementen bij van het klassiek ballet.

De les begint met een technische warming-up aan de barre. Los van de barre werk je vervolgens staand en bewegend door de ruimte naar de principes van het klassiek ballet aan je kracht, souplesse, bewegingskwaliteiten en conditie. Daarbij zijn dansgevoel, presentatie en natuurlijk dansplezier belangrijke ingrediënten! Je leert arm- en voetposities en allerlei bewegingen. In de danspassen worden langzame bewegingen afgewisseld met snelle, sprongen en draaien.

In de les doen we oefeningen aan de barre, maar dansen we ook veel door de hele studio. Je leert arm- en voetposities en allerlei passen van de klassieke techniek. In de danspassen worden langzame bewegingen afgewisseld met snelle sprongen en draaien. Je leert op een speelse manier de basistechnieken en ontwikkelt dansgevoel, coördinatie en de kunst om sierlijk te bewegen. Ook is er ruimte voor eigen inbreng. Daarbij zijn dansgevoel, presentatie en natuurlijk dansplezier belangrijke ingrediënten!

Spitzen

Tijdens deze les wordt er klassieke ballet techniek uitgevoerd op de punten van de tenen. Hiervoor zijn special spitzen schoenen nodig. In overleg met de  docent wordt beken of deze les gevolgd kan en mag worden. Het bezitten van de basis van de klassieke techniek is een pre en ook het volgen van de contemporary ballet les is een vereiste. Het is een zware belasting voor de danser en zonder goede warming-up en basis techniek is er kans op blessures.