Kinderdans

Kinderdans

Ouder en kidsdance (1-2 jaar)

Kan jouw dreumes lopen? Dan kan hij of zij ook dansen. Samen luisteren en bewegen jullie op muziek. De lessen zijn opgedeeld in periodes met elk een thema. Zo leert jouw kind groot en klein bewegen, hard en zacht, langzaam en snel zijn ook beginselen van dansbewegingen. Door  dit samen te doen of tegengesteld zal de creativiteit van het kind worden gestimuleerd. In de vertrouwde omgeving samen met een dierbare geeft dit het kind veel ruimte om zelfvertrouwen en creativiteit te ontwikkelen.

Dancekids 2-4

Vanaf 2 jaar kunnen de dansers ook zelfstandig dansen op onze dansschool in de ADV-lessen. Dit zijn de voorbereidende jaren op dansgebied. Op een speelse en fantasierijke manier worden ze ingeleid in de wereld van dans. Tijdens deze lessen staan houding, improvisatie, muziek en spel centraal. Ook wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van de expressie, motoriek en ritmegevoel. Het stimuleren van het dansplezier staat voorop.

Peuters zijn speels en nieuwsgierig. Zij hebben een grote fantasie en veel bewegingsenergie. Deze lessen spelen daar op in. Door de verhaaltjes in de les, het gebruik van vertellende muziek en het aanleren van de allereerste danspassen, ontdekt de kleuter al snel de betovering van dans, theater en muziek. De peuter wordt op een speelse manier bewust gemaakt van lichaam, houding, ruimte en kracht. Door middel van verschillende thema’s die op dat moment bij peuters spelen wordt de fantasie van de dansers geprikkeld.

Swingkids 4,5-6

Kleuters zijn heel erg energiek en willen de hele wereld ontdekken. In deze les wordt hen deze mogelijkheid geboden. Samen met de juf en andere dansers gaan ze alle soorten en manier van dansbewegingen ontdekken. Om zich goed in te kunnen leven wordt er met thema’s gewerkt. De kinderen gaan vaak helemaal op in hun danswereld.